Pregătirile de nuntă avansează și ați ajuns la capitolul ”Invitații”. Dificilă misiune să alegi între atât de multe modele, mai ales dacă îți dorești să ieși din tipare, să aduci o notă cât mai personală nunții voastre.

O metodă foarte bună de a ”sparge rutina” este să alegi un text altfel pentru invitația de nuntă. Formulările clasice pot fi ușor transformate în texte amuzante sau emoționante. Însă până a da frâu liber imaginației, nu uita că sunt câteva informații de bază care nu trebuie să lipsească: cine invită, scopul invitației (sărbătorirea cununiei), datele ”tehnice”- data, locul și ora fiecărui eveniment, alte detalii suplimentare din categoria ”bine de știut”, data limită pentru confirmare și datele de contact.

Acum că am stabilit reperele, liber la creativitate! Iată câteva idei:

Invitație în versuri:

Puteți începe chiar cu un citat în versuri despre dragoste sau căsătorie. Puteți apela la poeții clasici, versuri moderne, amuzante, poate chiar din piesa voastră preferată. Sau fiți și mai îndrăzneți și creați voi propria poezie.  

Ca să vă dăm un mic ajutor, ce ziceți de “Poveste de dragoste” de la Nichita Stănescu? Am ales doar o parte din ea, cât să dăm startul la inspirație:

… Du-mă, fericire, în sus, și izbește-mi
tâmpla de stele, până când
lumea mea prelungă și în nesfârșire
se face coloana sau altceva
mult mai înalt și mult mai curând.

Ce bine că ești, ce mirare că sunt!
Doua cântece diferite, lovindu-se amestecându-se,
doua culori ce nu s-au văzut niciodată,
una foarte de jos, întoarsă spre pământ,
una foarte de sus, aproape ruptă
în înfrigurată, neasemuită luptă
a minunii că ești, a-ntâmplării că sunt”.

Poveste:

În câteva rânduri și într-un stil jucăuș sau romantic împărtășiți cu invitații istoria voastră: cum v-ați întâlnit, cererea în căsătorie, momente memorabile (o călătorie, poate un salt cu parașuta sau o aniversare-surpriză) pentru a încheia, ca în basme, cu ziua nunții.  

Recomandam să începeți cu un citat de dragoste, nouă ne-a plăcut printre altele unul pe care vrem să vi-l spunem și vouă: “Dragostea îi arată omului cum ar trebui el să fie. Când iubești, descoperi în tine o nebănuită bogație de tandrețe și duiosie și nici nu-ți vine să crezi că ești în stare de o astfel de dragoste”. (A. P. Cehov).

Temă de film:

Puteți folosi un dialog de film sau doar termeni și nume din filmul/serialul preferat. Dacă alegeți această variantă, întrebați-vă câți dintre invitați vor și înțelege analogia. Game of Thrones poate fi subiectul preferat al prietenilor voștri, dar puțin probabil că părinții, unchii și mătușile vor ști despre ce este vorba.

Metaforă:

Faceți referire la o pasiune pe care o împărtășiți: jucați Dixit până răsare soarele, Java Script sunt cele mai frumoase 2 cuvinte pentru voi sau vă plac sporturile extreme și drumețiile. Îmbrăcați informațiile de bază în cuvinte din universul semantic respectiv. ”Au decis să își unească destinele” poate deveni ”Vor sări împreună în tandem, din afara stratosferei, în cea mai lungă și frumoasă plutire”.

Telegramă. Sau Rețetă.

Această abordare se referă mai mult la forma pe care o îmbracă textul. Poate fi un mod inedit și amuzant de a transforma o invitație clasică. Imaginați-vă doar: ”Anca și Mihai. Stop. Nuntă. Stop. Fericire. Stop. Familii. Stop. Prieteni. Stop. Împreună. Stop.”

Sau ”Se ia 1 kg de fericire și 5 picături de noroc, se adaugă perechea Ioana și Călin, părinții Andreea și Ionel Căciulă și Mădălina și Marius Andronic și se condimentează cu o pereche de nași proaspeți și veseli Simona și Daniel Stratulat. Întreg festinul va fi complet prin prezența nuntașilor la Terasa de Vară ”Dumbrava” din Sibiu, începând cu ora 20.00”.

Acestea sunt doar câteva idei. Imaginația voastră va găsi, cu siguranță, formula care vi se potrivește cel mai bine. Un ultim amănunt de care să țineți cont: destinatarii. Dacă alegeți o metaforă, trimiterea la un film sau hobby, foarte posibil ca doar unii destinatari să înțeleagă paralela. În acest caz nu renunțați la idee, ci ”nișați” – trimiteți invitațiile altfel doar celor care știți că vor înțelege și aprecia.

Iată și câteva modele Mink care se pot asorta cu textele voastre altfel:

Author mink.ro

Lasă un răspuns