Dintre toate detaliile pregătirii unei nunți, sunteți de acord că locația este una dintre cele mai apăsătoare chestiuni? Oricât de elegante ar fi clasicele săli de evenimente, așa e că v-ar plăcea să ieșiți din tipare? Să încercați și altceva, un alt decor? Cum ar fi să vă sărbătoriți iubirea în mijlocul naturii sau în atmosfera vremurilor elegante de altă dată? V-am stârnit curiozitatea?

Pentru că în curând o să urmeze perioada vacanțelor și a călătoriilor, am plecat și noi la plimbare cu gândul, hai-hui prin văi și pe dealuri, în căutare de altfel de locații pentru nunți de poveste. Am găsit câteva idei minunate pe care ne bucurăm să vi le împărtășim:

O nuntă ”domnească”

Dacă v-au plăcut dintotdeauna poveștile cu domni și domnițe, o nuntă la conac sau chiar la palat este ocazia ideală să vă trăiți fantezia.

Puteți alege o nuntă în decorul elegant al Palatului Brukenthal din Avrig (la aproximativ 30 km de Sibiu), reședința de vară a lui Samuel von Brukenthal, construită în 1756. Orenjareia din parc este recent reamenajată pentru a îmbina eleganța stilului baroc din secolul XVIII cu comfortul secolului XXI. Pe lângă restaurantul romantic și cele două săli pentru evenimente, Oranjeria are amenajate și dormitoare.

Conacul Polizu, aflat în localitatea Maxut la 1,5 km de Hârlău și la 70 km de Iași, este o bijuterie arhitecturală a sfârșitului de secol XIX, construit de Constantin Ghika-Deleni, om politic de seamă al acelei perioade. Conacul, înconjurat de dealurile moldave, se află în mijlocul unei grădini romantice cu alei ondulate, pâlcuri de pădure și flori parfumate. Printre oaspeții de seamă ai conacului s-a numărat și Regina Maria, în anii Primului Război Mondial. O nuntă în acest decor va avea o atmosferă elegantă, aristocrată și, în același timp, romantică și relaxată.

La 15 km de Brașov, în localitatea Hălchiu, am descoperit Conacul Heldsdorf cu un decor shabby chic încântător. Mobilierul vintage, elementele de lemn și fier forjat contribuie la atmosfera romantică a locului. Găsiți acolo și un foișor în care se poate desfășura ceremonia religioasă, iar dacă vreți să vă relaxați după petrecere, aveți la dispoziție și o piscină.

În Bucovina am întâlnit un altfel de conac care chiar așa se numește: La Conac în Bucovina, unde puteți organiza o nuntă în stil tradițional. Îl găsiți în Gura Humorului, în drumul spre Pârtia Șoimul, chiar la marginea pădurii. Descoperiți acolo, în mijlocul peisajului fermecător bucovinean, un decor elegant, cu ușoare accente vintage. Oaspeții au la dispoziție și o zonă pentru biliard, iar copiii se pot juca în spații special amenajate și înăuntru, și în grădină. Pentru relaxare aveți la dispoziție și un bazin jacuzzi, sală de masaj și aparate. În grădină am descoperit și o căsuță țărănească, amenajată în stil bucovinean, pentru cei care vor să simtă mai îndeaproape atmosfera tradițională.

În mijlocul naturii

Dacă vă simțiți inspirați de natural și vă doriți un decor cu iarbă multă, foșnet de frunze, aer proaspăt și poate și un ochi de apă, am găsit câteva idei numai bune.

Aproape de București, pe malul unui lac, este un loc unde sunt organizate nunți într-un cort special conceput, în mijlocul naturii. Cortul de pe Lac este amenajat elegant, păstrând prospețimea naturii care îl înconjoară. În serile calde de vară este o plăcere să te poți plimba sub cerul liber și să respiri aerul proaspăt. O nuntă într-un astfel de peisaj lasă mult loc imaginației pentru modul în care va fi amenajat. Dar când aveți natura alături, decorul este asigurat, așa că rămâne doar să vă mai gândiți la detalii.

O priveliște spectaculoasă am descoperit la Domeniul Dracula Daneș, în inima țării, la 1,5 km de Sighișoara. Domeniul este compus dintr-o pensiune, un han, un centru ecvestru, o mică grădină zoologică și o stână. O adevărată sursă de inspirație pentru o nuntă tematică, ce se poate prelungi cu o vacanță în mijlocul naturii, departe de zgomotul orașului. Așa cum spun chiar ei, hanul este ”un loc unde schimbi telefonul mobil cu undiţa de pescuit, blocul din cartier cu o pădure magnifică”. Deși nu este o locație clasică pentru nunți, merită explorată această idee pentru o experiență inedită.

Tot în mijlocul naturii am găsit încă un spațiu dedicat nunților – The Wedding House. Mai clar de atât nici nu se putea. Este o căsuță pitorească cu pajiște și livadă, chiar și cu o mică zonă de ”plajă” cu nisip. O găsiți în Poiana lui Stânga, în localitatea Vânătorii Mici din județul Giurgiu, la aproape 50 km de București. Este un loc de și cu poveste. Casa familiei, în care fiica proprietarului și-a sărbătorit nunta, a fost transformată special pentru eveniment, împreună cu grădina, într-un decor romantic, shabby-chic. A devenit astfel un loc de poveste și pentru alți miri care vor să petreacă înconjurați de verdeață, de umbra pomilor și de multe detalii jucăușe care invită creativitatea să-și facă de cap.

Și dacă tot vorbim de natură și este miezul verii, ce ați spune de o nuntă pe malul mării? Aici ne-a fost greu să alegem un loc anume, dar la o simplă căutare pe net găsiți numeroase firme care organizează astfel de nunți. Important este să găsiți un petec de plajă care vă inspiră, să se potrivească unui astfel de eveniment și un wedding planner cu experiență și sfaturi bune în privința logisticii. În rest, lăsați-vă inspirați de briza mării și visați la primul dans în sunetul valurilor care se sparg de mal.

Sperăm că v-au plăcut sugestiile noastre și că veți găsi locul ideal pentru nunta voastră de poveste.

Author mink.ro

Lasă un răspuns