E: contact@mink.ro | T: 0755.020.447

Colecția MINK de sigilii pentru invitațiile de nuntă

Data: 24 Aprilie 2018

    

 

     După noile metode de tipărire pe care le-am introdus în colecția noastră de invitații de nuntă, tipărirea cu folio auriu și tipărirea letterpress, următorul pas a constat în adăugarea sigiliilor de ceară. Am făcut această trecere din dorința de a da un plus de eleganță și în același timp, de a oferi un efect aparte invitațiilor.     

     Povestea sigiliior începe încă din Antichitate când se foloseau drept matrice inele cu pietre gravate. Motivul pentru care erau folosite sigiliile era acela de a oferi autinticitate actelor, iar prin însemnele pe care le aveau, sigiliile reprezentau un mijloc de identificare a emitentului, acesta din urmă putând să fie o persoană sau o instituție.

   Sigiliul este amprenta rămasă pe un anumit material în urma aplicării matricei(a tiparului). Poate să fie imprimat în ceară de sigiliu sau direct pe hârtie. Sigiliul însuși poate fi dintr-o soluție de aur, cerneală/tuș sau din fum, în timp ce matricea sigiliară (sau tiparul) este obiectul gravat, confecționat dintr-un material rezistent cu care se imprimă sigiliul.

 

Adaugă comentariu

Cod de securitate
  • Nici un comentariu pănă acum
Sus